Türk edebiyatına damga vuran Süreyya Berfe hayatını kaybetti

KÜLTÜR- SANAT (Haber Merkezi) - Edebiyat Magazin Gazetesi | 10.01.2024 - 18:59, Güncelleme: 10.01.2024 - 19:02 1484+ kez okundu.
 

Türk edebiyatına damga vuran Süreyya Berfe hayatını kaybetti

Türk şiiri, deneme, öykü, eleştiri ve ansiklopedi gibi birçok alanda eserleriyle Türk edebiyatına önemli katkılar sağlayan Süreyya Berfe, 80 yaşında hayatını kaybetti.
80 yaşında hayatını kaybeden Süreyya Berfe, şiir, deneme, öykü, eleştiri ve ansiklopedi gibi birçok alanda eserleriyle Türk edebiyatına önemli katkılar sağladı. 1943 yılında İstanbul'da doğan Süreyya Berfe, Çanakkale Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öğrenim gördü. Mezuniyetinin ardından çeşitli yayınevlerinde ve reklam şirketlerinde çalışan Berfe, metin yazarlığı alanında da kendini gösterdi. 1962 yılında Yön dergisinde ilk şiiri yayımlanan Berfe, daha sonra eserlerini Süreyya Kanıpak imzasıyla farklı dergilerde paylaştı. Ali Özgentürk ile birlikte Asyalı dergisini çıkaran Berfe, 1976'da Can Yayınevi'nde çalıştı ve daha sonra reklam şirketlerinde metin yazarlığı yaptı. Berfe'nin şiirleri 18 dile çevrildi. Şiirlerinin yanı sıra deneme, öykü, eleştiri ve ansiklopedi gibi birçok alanda da eserleri yayımlandı. Berfe'nin edebi mirası, Türk edebiyatına önemli bir katkı sağladı. Berfe'nin vefatı, edebiyat camiasında büyük üzüntü yarattı. Berfe'nin cenazesi, yarın ikindi namazının ardından Urla Zeytinalanı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinalanı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Türk şiiri, deneme, öykü, eleştiri ve ansiklopedi gibi birçok alanda eserleriyle Türk edebiyatına önemli katkılar sağlayan Süreyya Berfe, 80 yaşında hayatını kaybetti.

80 yaşında hayatını kaybeden Süreyya Berfe, şiir, deneme, öykü, eleştiri ve ansiklopedi gibi birçok alanda eserleriyle Türk edebiyatına önemli katkılar sağladı.

1943 yılında İstanbul'da doğan Süreyya Berfe, Çanakkale Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öğrenim gördü. Mezuniyetinin ardından çeşitli yayınevlerinde ve reklam şirketlerinde çalışan Berfe, metin yazarlığı alanında da kendini gösterdi.

1962 yılında Yön dergisinde ilk şiiri yayımlanan Berfe, daha sonra eserlerini Süreyya Kanıpak imzasıyla farklı dergilerde paylaştı. Ali Özgentürk ile birlikte Asyalı dergisini çıkaran Berfe, 1976'da Can Yayınevi'nde çalıştı ve daha sonra reklam şirketlerinde metin yazarlığı yaptı.

Berfe'nin şiirleri 18 dile çevrildi. Şiirlerinin yanı sıra deneme, öykü, eleştiri ve ansiklopedi gibi birçok alanda da eserleri yayımlandı. Berfe'nin edebi mirası, Türk edebiyatına önemli bir katkı sağladı.

Berfe'nin vefatı, edebiyat camiasında büyük üzüntü yarattı. Berfe'nin cenazesi, yarın ikindi namazının ardından Urla Zeytinalanı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinalanı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve e-magazin.tv sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.